Live-online , het nieuwe normaal?


Live-online lessen en voordrachten

In afwachting van de versoepeling van de lockdownmaatregelen, in het bijzonder voor het organiseren van voordrachten en lessen met grotere groepen van mensen  en van busreizen, willen we experimenteren met live online formules via vergaderapp's zoals ZOOM. Uiteraard biedt deze manier van samenkomen niet dezelfde ervaringen als een fysieke bijeenkomst, maar toch kan het een aanvaardbaar alternatief zijnmet specifieke voordelen.

Volgende live online sessies zijn gepland of hebben reeds plaats gehad:

  • do 23 april, 13u30 - 15u30: 8e en laatste les in de reeks Kunstontmoetingen over Architectuur: Architectuur is Overal - georganiseerd in samenwerking met 't Blikveld, Bonheiden
  • do 28 mei, 13u30 - 15u30 : Cursus Kunstgeschiedenis: online zoom-les 'Art with a Smile, Roy Lichtenstein en Claes Oldenburg'. Voorbehouden voor cursisten Kunstgeschiedenis, 't Blikveld

Eerste ZOOM-sessie van Kunstontmoetingen, met 48  online deelnemers.

Laatste les Kunstgeschiedenis, met 45 cursisten aangelogd.

Live-online uitstappen

Reizen vanuit je kot, een nieuw soort reizen! Het nieuwe normaal? Hopelijk niet, maar wel een waardevol alternatief als voorbereiding van een echte reis of voor hen die om één of andere reden verhinderd zijn om mee te reizen. Het is niet de bedoeling om reisdocu's na te bootsen, maar een interactieve reiservaring te bieden waarbij de aanwezigen mee inspraak hebben op het verloop van de uitstap, bv. door vragen te stellen of via voorkeuren andere accenten te leggen of zelfs andere routes te kiezen.

Volgende live online sessies zijn gepland of hebben reeds plaats gehad:

Bedankt om zo talrijk deel te nemen. We waren met ongeveer 60 deelnemers aangemeld, voor velen de eerste keer met 'zoom'. Ook dat al was een ervaring.

Een experiment waarmee we zelf ook veel geleerd hebben. Ondanks een technisch probleem met de klank in het eerste deel, waren de reacties toch zeer positief, zie hiernaast. Een formule die we kunnen herhalen, alhoewel we natuurlijk allemaal snakken naar 'the real thing', in plaats van virtueel.

Ondertussen is een deel van het gepresenteerde materiaal ook verschenen als posts op onze coronablog, zie 15 en 16 mei.

Hier enkele reacties:

  • Bedankt voor deze mooie uitstap en kennismaking met zoom
  • Het was een interessante ervaring om langs deze weg kennis te mogen maken met de wonderen van de techniek, maar vooral met de reis naar Villers-la-VIlle en Louvain-la-Neuve. Een zeer fijne presentatie vol afwisseling en rijk onderbouwd.
  • Hartelijk dank voor deze mooie uitstap, hopelijk kunnen we die nog eens in het echt doen !
  • Toch nog even dit mailtje om te danken voor deze prachtige virtuele uitstap naar twee zeer interessante locaties. Het was werkelijk een prima idee bij gebrek aan de mogelijkheid van een reële uitstap te maken.
  • Van harte dank voor de mooie Zoom uitstap: het was fantastisch, aangenaam, boeiend, en zeer leerrijk!
  • Onze uitstap deze namiddag was genieten! Genieten van de architectuur van een abdij en van de architectuur in een nieuwe stad. Maar ook genieten van de nieuwe presentatiemethode. Switchen van google street view naar powerpoint, naar een muziekfragment, naar vraagjes voor je publiek,…Er zit nog veel toekomst in deze aanpak!
  • ....
 

© Copyright Kunstontmoetingen