Aanbod daguitstappen

Ons Concept

Onze daguitstappen bestaan meestal uit een combinatie van een architectuurwandeling en een bezoek aan een museum Moderne of Hedendaagse Kunst. 

Tijdens architectuurwandelingen gaat de interesse zowel naar het aspect van urbanisatie als naar architectonische esthetiek en peilen we naar de impact van de architectuur op de leefomgeving. Waar mogelijk nemen we kunst in het openbaar domein mee in ons circuit. Kunst maakt architectuur menselijker en doet het opleven tot expressies van een cultuurgemeenschap.

De musea worden gekozen om wille van hun toonaangevende collectie eigentijdse kunst of om wille van een speciale tijdelijke tentoonstelling. Idealiter ligt het museum op de route van de architectuurwandeling. Indien niet gebruiken we de autocar voor een korte verplaatsing. Ofwel gidsen we zelf in de musea indien toegelaten of doen we beroep op plaatselijke gidsen.

Voor een begeleide wandeling of een museumbezoek met gids is een groep van 25 personen zowat het maximum. Omdat we met 2 begeleiders/gidsen zijn, kunnen we tot max. 50 personen begeleiden (ongeveer 1 bus) waarbij de groep in 2 gesplitst wordt: 1 groep volgt de architectuurwandeling in de voormiddag terwijl de andere groep het museum bezoekt. Na de middag worden de groepen dan gewisseld.

We plannen ook voldoende quality-time onder vrienden, met een koffiestop, een gezamenlijke lunch of een drink.

Om het bezoek maximaal te laten renderen, zorgen we reeds in de bus voor een korte inleiding. Ook wordt een handig plannetje aan elke deelnemer overhandigd met vermelding van de merkwaardige gebouwen en een aantal referentiepunten.

Tenslotte beschikken we recent ook over een audiogidssysteem met draadloze ontvangers zodat iedereen optimaal de uitleg kan volgen.

© Copyright Kunstontmoetingen